Mons-Lez-Liège

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Mons-Lez-Liège? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be check je uitgebreide informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Mons-Lez-Liège!

zonnepanelen installateur 4400
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode44000
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€169,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mons-Lez-Liège juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Flémalle. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Flémalle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mons-Lez-Liège
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4870), dan is het voordeel al snel €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mons-Lez-Liège zitten vaak tussen de €4600 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €677,50 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mons-Lez-Liège kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3475 – €4325€430
2279011€5100 – €5650€650
3360015€6075 – €6125€700
4412017€6475 – €6650€880
5431019€6900 – €7125€960
6500022€7500 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Mons-Lez-Liège achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mons-Lez-Liège is 3325 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mons-Lez-Liège?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mons-lez-liege

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Mons-Lez-Liège vergelijken? Middels onze stappenplan zoek jij in korte tijd een deskundige installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Mons-Lez-Liège.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mons-Lez-Liège op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Mons-Lez-Liège
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mons-Lez-Liège een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!