Brielen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Brielen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website tref je uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Brielen!

zonnepanelen installateur 8900
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89000
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik kWh3485,45886213302 kWh
Gemiddelde energierekening€175,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Brielen juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ieper. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Ieper kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Brielen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4680), dan profiteer je al van een korting van zo’n €580. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Brielen zitten vaak tussen de €4600 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €742,50 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Brielen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3475 – €4325€440
2281013€5175 – €5775€600
3351016€5975 – €6100€750
4383018€6300 – €6775€930
5451019€6900 – €7275€960
6492022€7575 – €7900€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Brielen vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brielen bedraagt 3485,45886213302 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Brielen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-brielen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Brielen vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in de buurt. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Brielen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Brielen op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Brielen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Brielen een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!