Kessel Lo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Kessel Lo? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze website vind jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Kessel Lo!

zonnepanelen installateur 3010
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode30100
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kessel Lo mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leuven. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Leuven kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kessel Lo
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4480), dan is het belastingvoordeel al gauw €555. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kessel Lo liggen tussen de €4000 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Kessel Lo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3700 – €4275€400
2301012€5250 – €5725€500
3332014€5950 – €6250€750
4410017€6450 – €6675€950
5448020€7025 – €7250€960
6504021€7525 – €8175€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Kessel Lo ontdek je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kessel Lo is 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kessel Lo?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kessel-lo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kessel Lo vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kessel Lo.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kessel Lo op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Kessel Lo
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kessel Lo aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!