Wilsele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Wilsele? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. D.m.v. de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website ontdek je bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wilsele!

zonnepanelen installateur 3012
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode30120
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wilsele mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Leuven. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Leuven kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Wilsele
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4490), dan is het belastingvoordeel al gauw €557. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wilsele variëren tussen de €4900 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron betaal je hiervoor wel €687,50 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wilsele bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3400 – €4325€390
2280013€5100 – €5875€625
3353015€5975 – €6175€725
4398018€6300 – €6800€900
5439020€6925 – €7300€990
6487022€7675 – €8025€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Wilsele ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilsele is 3585 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wilsele?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wilsele

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wilsele vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb je moeiteloos een goede installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Wilsele.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wilsele op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Wilsele
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wilsele een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!