Veltem-Beisem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Veltem-Beisem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker vind jij waardevolle gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veltem-Beisem!

zonnepanelen installateur 3020
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode30200
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€171,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Veltem-Beisem juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Herent. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Herent zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Veltem-Beisem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Veltem-Beisem komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Veltem-Beisem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3500 – €4200€390
2307012€5000 – €5800€575
3343014€5925 – €6200€775
4395017€6400 – €6625€890
5458019€7000 – €7225€990
6514021€7700 – €8075€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Veltem-Beisem vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veltem-Beisem is 3595 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Veltem-Beisem?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-veltem-beisem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Veltem-Beisem vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind je in korte tijd een professionele expert in je postcodegebied. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Veltem-Beisem.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veltem-Beisem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Veltem-Beisem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Veltem-Beisem aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!