Hulsonniaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hulsonniaux? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze vergelijker check je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hulsonniaux!

zonnepanelen installateur 5560
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55600
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hulsonniaux maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Houyet. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Houyet bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hulsonniaux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4820), dan loopt het voordeel al gauw op tot €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hulsonniaux liggen tussen de €4900 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijs maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hulsonniaux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3550 – €4425€440
2300013€5225 – €5700€500
3338014€5975 – €6200€875
4410018€6450 – €6600€950
5463019€6950 – €7150€1000
6501022€7500 – €7875€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Hulsonniaux bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulsonniaux bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Hulsonniaux?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hulsonniaux

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hulsonniaux vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een deskundige expert in jouw streek. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Hulsonniaux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hulsonniaux op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hulsonniaux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hulsonniaux een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!