Ciergnon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ciergnon? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Middels het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website ontdek jij waardevolle adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Ciergnon!

zonnepanelen installateur 5560
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode55600
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ciergnon juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Houyet. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Houyet kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ciergnon
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4800), dan profiteer je al van een korting van zo’n €595. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ciergnon variëren tussen de €4800 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €675,00 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ciergnon kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117607€3500 – €4250€380
2273012€5250 – €5675€600
3331016€6050 – €6275€850
4401017€6525 – €6725€940
5464019€7025 – €7225€980
6481022€7475 – €7925€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ciergnon check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ciergnon is 3365 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ciergnon?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ciergnon

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ciergnon vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Ciergnon.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ciergnon op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ciergnon
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ciergnon verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!