Sint-Maria-Horebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Sint-Maria-Horebeke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je toepasbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sint-Maria-Horebeke!

zonnepanelen installateur 9667
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode96670
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik kWh3543,88114376985 kWh
Gemiddelde energierekening€167,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Maria-Horebeke september 2023

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Horebeke. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Horebeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Maria-Horebeke
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5050), dan is het voordeel al snel €626. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint-Maria-Horebeke liggen tussen de €5300 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (onkosten september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Sint-Maria-Horebeke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3475 – €4475€420
2284013€5050 – €5675€600
3335014€6075 – €6175€875
4390018€6425 – €6650€910
5463019€7050 – €7300€960
6507021€7550 – €8000€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Maria-Horebeke bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Maria-Horebeke bedraagt 3543,88114376985 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Maria-Horebeke?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-maria-horebeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sint-Maria-Horebeke vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitstekende monteur in jouw streek. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het type woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Sint-Maria-Horebeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Maria-Horebeke op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sint-Maria-Horebeke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Maria-Horebeke een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!