Gierle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Gierle? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gierle!

zonnepanelen installateur 2275
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode22750
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gierle april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lille. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Lille zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gierle
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5020), dan is jouw winst al gauw €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gierle zitten vaak tussen de €5200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron betaal je al snel €700,00 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Gierle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3675 – €4375€430
2303012€5150 – €5675€500
3324016€6000 – €6125€750
4387016€6450 – €6600€920
5455020€6950 – €7150€1000
6481023€7625 – €8200€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Gierle bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gierle bedraagt 3325 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Gierle?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gierle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gierle vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref jij snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in jouw eigen buurt. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de aard van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan relevant zonnepanelen advies in Gierle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gierle op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Gierle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gierle een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!