Poederlee

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Poederlee? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze tool bekijk je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Poederlee!

zonnepanelen installateur 2275
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode22750
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Poederlee juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Lille. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Lille kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Poederlee
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5030), dan is het belastingvoordeel al gauw €624. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Poederlee schommelen tussen de €5200 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €702,50 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Poederlee kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3425 – €4400€380
2284011€5125 – €5750€600
3350014€5900 – €6175€800
4380018€6425 – €6675€900
5441020€7025 – €7275€980
6496022€7625 – €7900€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Poederlee achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poederlee bedraagt 3330 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Poederlee?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poederlee

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Poederlee vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref jij in enkele stappen een professionele monteur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Poederlee.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Poederlee op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Poederlee
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Poederlee een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!