Schalkhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Schalkhoven? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker vind je accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Schalkhoven!

zonnepanelen installateur 3732
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode37320
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Schalkhoven mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Hoeselt. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Hoeselt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Schalkhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4880), dan bedraagt het voordeel al snel €605. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schalkhoven schommelen tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Schalkhoven is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3550 – €4250€440
2298013€5000 – €5775€550
3338015€5975 – €6275€775
4387018€6325 – €6675€910
5452020€7075 – €7200€970
6512022€7675 – €7825€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Schalkhoven achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schalkhoven bedraagt 3405 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schalkhoven?

Voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schalkhoven

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Schalkhoven vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je in enkele stappen een uitstekende installateur in de regio. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Schalkhoven.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schalkhoven op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Schalkhoven
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Schalkhoven aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!