Romershoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Romershoven? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze website doorzoek jij samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Romershoven!

zonnepanelen installateur 3730
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode37300
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€161,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Romershoven mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hoeselt. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Hoeselt zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Romershoven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan bedraagt het voordeel al snel €601. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Romershoven komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €725,00 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Romershoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3525 – €4450€400
2279013€5025 – €5900€650
3352015€6000 – €6200€750
4387018€6400 – €6700€930
5437020€7075 – €7275€1000
6481021€7425 – €8050€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Romershoven bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Romershoven is 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Romershoven?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-romershoven

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Romershoven vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Romershoven.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Romershoven op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Romershoven
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Romershoven een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!