Wintershoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wintershoven? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze tool lees jij toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wintershoven!

zonnepanelen installateur 3722
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode37220
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wintershoven juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kortessem. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Kortessem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Wintershoven
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4820), dan is jouw winst al gauw €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wintershoven variëren tussen de €4800 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wintershoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3500 – €4275€400
2294013€5050 – €5650€675
3353016€5900 – €6025€700
4393017€6475 – €6650€950
5430019€6900 – €7225€1010
6500023€7700 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Wintershoven check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wintershoven bedraagt 3375 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wintershoven?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wintershoven

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wintershoven vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Wintershoven.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wintershoven op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Wintershoven
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wintershoven een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!