Vliermaal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vliermaal? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website ontdek je samengestelde toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vliermaal!

zonnepanelen installateur 3724
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode37240
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vliermaal april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Kortessem. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Kortessem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vliermaal
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vliermaal variëren tussen de €5100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (onkosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vliermaal bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3575 – €4300€400
2270011€5200 – €5600€600
3325016€6100 – €6025€775
4393017€6475 – €6800€950
5450020€7100 – €7125€970
6510021€7400 – €7950€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Vliermaal lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vliermaal is 3385 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vliermaal?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vliermaal

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vliermaal vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Vliermaal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vliermaal op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Vliermaal
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vliermaal een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!