Vliermaalroot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Vliermaalroot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Via het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze vergelijker doorzoek je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vliermaalroot!

zonnepanelen installateur 3721
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode37210
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vliermaalroot april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kortessem. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Kortessem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vliermaalroot
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vliermaalroot fluctueren tussen de €4600 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vliermaalroot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3700 – €4425€430
2272011€5200 – €5775€650
3352015€5900 – €6150€800
4398016€6325 – €6650€940
5460019€7025 – €7250€960
6494022€7600 – €8025€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Vliermaalroot lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vliermaalroot bedraagt 3370 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Vliermaalroot?

Voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vliermaalroot

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vliermaalroot vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een betrouwbare installateur in de buurt. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Vliermaalroot.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vliermaalroot op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Vliermaalroot
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vliermaalroot een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!