Nieuwkerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nieuwkerke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Middels krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuwkerke!

zonnepanelen installateur 8950
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode89500
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik kWh3490,45756002708 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nieuwkerke juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heuvelland. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Heuvelland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nieuwkerke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4840), dan bedraagt het voordeel al snel €600. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nieuwkerke schommelen tussen de €4300 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €680,00 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwkerke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3450 – €4250€440
2300013€5225 – €5875€675
3338016€6050 – €6150€700
4401017€6325 – €6625€930
5449019€7025 – €7275€1030
6496022€7400 – €7875€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Nieuwkerke achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwkerke is 3490,45756002708 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwkerke?

Voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwkerke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuwkerke vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb je in een zeer korte periode een betrouwbare expert in de buurt. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Nieuwkerke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwkerke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Nieuwkerke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwkerke verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!