Hemiksem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hemiksem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina vind jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hemiksem!

zonnepanelen installateur 2620
 • Lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHemiksem
Postcode26200
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hemiksem mei 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Hemiksem. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Hemiksem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hemiksem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4600), dan is het belastingvoordeel al gauw €570. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hemiksem komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of NLE betaal je hiervoor wel €742,50 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hemiksem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3575 – €4200€430
2289011€5075 – €5850€575
3356015€6075 – €6025€775
4388018€6450 – €6675€930
5434019€7050 – €7175€1010
6515023€7400 – €7975€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Hemiksem bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemiksem is 3415 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Hemiksem?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hemiksem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hemiksem vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het type huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Hemiksem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hemiksem op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Hemiksem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hemiksem aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!