Linsmeau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Linsmeau? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool vind jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Linsmeau!

zonnepanelen installateur 1357
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode13570
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Linsmeau mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Hélécine. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Hélécine zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Linsmeau
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan loopt het voordeel al gauw op tot €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Linsmeau liggen tussen om en nabij de €4100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €750,00 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Linsmeau is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3450 – €4225€380
2287012€5200 – €5800€575
3331014€5975 – €6125€825
4408016€6450 – €6675€920
5450020€6950 – €7150€1030
6491021€7700 – €7975€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Linsmeau tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linsmeau bedraagt 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Linsmeau?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-linsmeau

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Linsmeau vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Linsmeau.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Linsmeau op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Linsmeau
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Linsmeau een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!