Neerheylissem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Neerheylissem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze website check jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Neerheylissem!

zonnepanelen installateur 1357
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode13570
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€163,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerheylissem mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hélécine. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Hélécine kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Neerheylissem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4620), dan pak je al snel €573. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neerheylissem zitten vaak tussen de €4000 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €752,50 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Neerheylissem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3575 – €4325€430
2291013€5275 – €5625€550
3328015€6100 – €6250€750
4386018€6425 – €6800€930
5458020€7100 – €7225€1030
6491022€7425 – €8100€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Neerheylissem zie je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerheylissem bedraagt 3500 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Neerheylissem?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerheylissem

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Neerheylissem vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij zonder problemen een deskundige installateur in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Neerheylissem.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Neerheylissem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Neerheylissem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerheylissem een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!