Opheers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Opheers? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze website ontdek jij bruikbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Opheers!

zonnepanelen installateur 3870
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Opheers juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Heers. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Heers kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Opheers
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4830), dan loopt het voordeel al gauw op tot €599. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Opheers liggen tussen de €4800 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €702,50 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Opheers kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3500 – €4250€440
2303011€5125 – €5825€600
3325016€5900 – €6200€700
4386017€6400 – €6625€920
5440019€7025 – €7125€970
6517023€7625 – €8075€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Opheers vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opheers is 3455 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Opheers?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-opheers

Systemen met subsidie:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Opheers vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in jouw omgeving. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Opheers.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Opheers op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Opheers
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Opheers een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!