Gutshoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gutshoven? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze pagina vind jij actuele toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Gutshoven!

zonnepanelen installateur 3870
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gutshoven mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Heers. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Heers bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Gutshoven
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4770), dan pak je al snel €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gutshoven liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €687,50 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gutshoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3450 – €4300€430
2304013€5100 – €5700€675
3357015€5975 – €6125€800
4396016€6350 – €6750€950
5446019€6975 – €7250€1010
6520023€7625 – €8075€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Gutshoven lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gutshoven is 3425 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Gutshoven?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gutshoven

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gutshoven vergelijken? Via onze stappenplan kies je zonder problemen een goede installateur in je postcodegebied. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Gutshoven.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gutshoven op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Gutshoven
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gutshoven een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!