Klein-Gelmen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Klein-Gelmen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Gezien het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Klein-Gelmen!

zonnepanelen installateur 3870
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Klein-Gelmen april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heers. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Heers is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Klein-Gelmen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4800), dan is het voordeel al snel €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Klein-Gelmen komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio betaal je al snel €695,00 (prijs april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Klein-Gelmen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3500 – €4275€380
2305013€5250 – €5725€500
3321015€5975 – €6250€800
4402016€6550 – €6625€890
5433019€7000 – €7225€1020
6498021€7400 – €7800€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Klein-Gelmen vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klein-Gelmen is 3440 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Klein-Gelmen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-klein-gelmen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Klein-Gelmen vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je vandaag nog een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Klein-Gelmen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Klein-Gelmen op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Klein-Gelmen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Klein-Gelmen een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!