Heks

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Heks? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heks!

zonnepanelen installateur 3870
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heks mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heers. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Heers kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Heks
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4780), dan loopt het voordeel al gauw op tot €593. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heks schommelen tussen de €4300 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heks bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3450 – €4500€400
2289011€5075 – €5625€675
3356014€5900 – €6200€875
4403016€6500 – €6775€880
5457019€7075 – €7200€1000
6508021€7650 – €7925€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Heks check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heks bedraagt 3430 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Heks?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heks

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Heks vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vergelijk jij moeiteloos een uitstekende vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Heks.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heks op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Heks
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heks een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!