Bovelingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bovelingen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker bekijk je handige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bovelingen!

zonnepanelen installateur 3870
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode38700
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bovelingen februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heers. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Heers zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bovelingen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4760), dan loopt het voordeel al gauw op tot €590. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bovelingen zitten vaak tussen de €5000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €685,00 (tarief februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bovelingen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3475 – €4450€410
2271011€5100 – €5625€550
3351016€5975 – €6225€800
4410018€6350 – €6700€950
5454019€7100 – €7250€960
6519023€7525 – €7875€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Bovelingen check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovelingen is 3420 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Bovelingen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bovelingen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bovelingen vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Bovelingen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bovelingen op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bovelingen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bovelingen een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!