Mohiville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mohiville? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website ontdek jij veelzijdige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Mohiville!

zonnepanelen installateur 5361
 • Structureel lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteHamois
Postcode53610
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€168,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mohiville juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Hamois. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Hamois bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Mohiville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4670), dan is jouw winst al gauw €579. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mohiville liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €762,50 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mohiville kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3650 – €4400€430
2293012€5000 – €5800€525
3348015€6100 – €6100€850
4390017€6375 – €6750€920
5431020€7100 – €7300€1020
6513023€7675 – €7800€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mohiville check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mohiville is 3525 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Mohiville?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mohiville

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mohiville vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type woning. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Mohiville.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mohiville op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Mohiville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mohiville een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!