Sorée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Sorée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Mede door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sorée!

zonnepanelen installateur 5340
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode53400
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€167,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sorée maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Gesves. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gesves bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sorée
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan is het belastingvoordeel al gauw €570. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim enkele honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sorée variëren tussen de €5000 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (onkosten maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sorée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3675 – €4200€410
2292013€5150 – €5650€625
3337016€6075 – €6150€850
4403016€6475 – €6700€920
5461019€6925 – €7275€960
6502022€7450 – €7950€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Sorée bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sorée is 3490 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sorée?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-soree

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sorée vergelijken? Middels het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf duidelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Sorée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sorée op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sorée
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sorée een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!