Goesnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Goesnes? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool check jij bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Goesnes!

zonnepanelen installateur 5353
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode53530
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Goesnes februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Ohey. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ohey bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Goesnes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4640), dan is het voordeel al snel €575. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Goesnes zitten vaak tussen de €5000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of NLE betaal je hiervoor wel €755,00 (prijspeil februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Goesnes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3500 – €4500€390
2287013€5200 – €5825€550
3336015€6075 – €6175€775
4383018€6400 – €6850€900
5441019€7075 – €7225€990
6503022€7600 – €8075€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Goesnes vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goesnes is 3510 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Goesnes?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goesnes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Goesnes vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt tref je in korte tijd een uitstekende vakspecialist in de regio. Sommige installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Goesnes.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goesnes op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Goesnes
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Goesnes verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!