Perwez-Haillot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Perwez-Haillot? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze pagina doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Perwez-Haillot!

zonnepanelen installateur 5352
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode53520
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Perwez-Haillot juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ohey. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Ohey is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Perwez-Haillot
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan bedraagt het voordeel al snel €574. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Perwez-Haillot komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €752,50 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Perwez-Haillot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3600 – €4225€420
2273013€5150 – €5625€625
3329015€6000 – €6250€850
4412016€6450 – €6625€930
5467020€6975 – €7225€970
6496023€7550 – €8100€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Perwez-Haillot achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Perwez-Haillot bedraagt 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Perwez-Haillot?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-perwez-haillot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Perwez-Haillot vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een goede expert in je postcodegebied. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Perwez-Haillot.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Perwez-Haillot op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Perwez-Haillot
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Perwez-Haillot verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!