Evelette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Evelette? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenvoordeel.be check je actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Evelette!

zonnepanelen installateur 5350
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode53500
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€167,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Evelette februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ohey. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ohey bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Evelette
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4610), dan pak je al snel €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Evelette zitten vaak tussen de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €747,50 (kosten februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Evelette kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3500 – €4375€440
2285012€5100 – €5900€600
3330014€6025 – €6200€800
4419016€6450 – €6600€880
5467019€6900 – €7300€1000
6483022€7400 – €8125€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Evelette zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Evelette bedraagt 3495 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Evelette?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-evelette

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Evelette vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten kies je in enkele stappen een deskundige specialist in de buurt. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Evelette.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Evelette op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Evelette
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Evelette een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!