Haillot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haillot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Haillot!

zonnepanelen installateur 5351
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode53510
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Haillot februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ohey. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ohey zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Haillot
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4620), dan is het voordeel al snel €573. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haillot schommelen tussen de €5200 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (tarief februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Haillot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3525 – €4275€400
2282011€5025 – €5800€550
3324015€6000 – €6250€750
4396018€6300 – €6650€880
5433020€7025 – €7275€970
6516021€7650 – €8125€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Haillot achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haillot bedraagt 3500 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Haillot?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haillot

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Haillot vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een erkende installateur in de regio. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Haillot.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haillot op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Haillot
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Haillot een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!