Comblain-La-Tour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Comblain-La-Tour? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Comblain-La-Tour!

zonnepanelen installateur 4180
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteHamoir
Postcode41800
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€168,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Comblain-La-Tour april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hamoir. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Hamoir is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Comblain-La-Tour
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Comblain-La-Tour liggen tussen de €4800 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Comblain-La-Tour kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3675 – €4225€390
2294011€5075 – €5800€525
3346015€5900 – €6075€875
4383018€6500 – €6750€950
5447020€6925 – €7200€980
6483022€7675 – €8100€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Comblain-La-Tour bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Comblain-La-Tour is 3475 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Comblain-La-Tour?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-comblain-la-tour

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Comblain-La-Tour vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je woonplaats. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Comblain-La-Tour.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Comblain-La-Tour op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Comblain-La-Tour
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Comblain-La-Tour een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!