Rouvreux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Rouvreux? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker tref je praktische toelichtingen over zonnepanelen kopen in Rouvreux!

zonnepanelen installateur 4140
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode41400
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rouvreux juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sprimont. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Sprimont kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Rouvreux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rouvreux zitten vaak tussen de €4200 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €742,50 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Rouvreux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3500 – €4225€390
2277013€5075 – €5850€650
3330016€5975 – €6050€775
4402016€6325 – €6650€910
5431020€7100 – €7225€1030
6511023€7650 – €7825€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Rouvreux check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rouvreux is 3440 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Rouvreux?

Voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rouvreux

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rouvreux vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een erkende monteur in de regio. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Rouvreux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rouvreux op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Rouvreux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rouvreux een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!