Villers-Aux-Tours

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Villers-Aux-Tours? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze tool lees jij uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Villers-Aux-Tours!

zonnepanelen installateur 4161
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode41610
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Aux-Tours juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Anthisnes. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Anthisnes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Aux-Tours
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4670), dan is jouw winst al gauw €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Villers-Aux-Tours variëren tussen de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €747,50 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Villers-Aux-Tours kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3450 – €4400€420
2283011€5025 – €5700€550
3340016€5900 – €6200€800
4395018€6425 – €6850€920
5430019€7025 – €7300€1030
6516021€7625 – €8175€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Villers-Aux-Tours bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Aux-Tours is 3450 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Villers-Aux-Tours?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-aux-tours

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Villers-Aux-Tours vergelijken? Door het advies hieronder vind jij moeiteloos een professionele expert in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Villers-Aux-Tours.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Aux-Tours op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Villers-Aux-Tours
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Aux-Tours een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!