Louveigné

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Louveigné? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Louveigné!

zonnepanelen installateur 4141
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode41410
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Louveigné februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sprimont. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Sprimont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Louveigné
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4660), dan is jouw winst al gauw €578. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Louveigné zitten vaak tussen de €4500 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Vandebron betaal je hiervoor wel €745,00 (tarief februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Louveigné kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3675 – €4275€410
2278012€5125 – €5750€500
3326014€5925 – €6225€850
4416017€6525 – €6800€930
5466020€7050 – €7150€960
6517021€7500 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Louveigné zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Louveigné bedraagt 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Louveigné?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-louveigne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Louveigné vergelijken? Via onderstaande tips zoek je vandaag nog een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Louveigné.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Louveigné op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Louveigné
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Louveigné een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!