Tavier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Tavier? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be vind jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Tavier!

zonnepanelen installateur 4163
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode41630
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tavier juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Anthisnes. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Anthisnes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Tavier
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4690), dan is het belastingvoordeel al gauw €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tavier liggen tussen om en nabij de €5400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Tavier bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3575 – €4200€430
2273013€5100 – €5900€500
3342016€6000 – €6200€700
4420016€6325 – €6775€920
5435019€7000 – €7225€960
6502022€7475 – €7800€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tavier tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tavier is 3460 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Tavier?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tavier

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tavier vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je vandaag nog een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Tavier.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tavier op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Tavier
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tavier een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!