Hody

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hody? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check je actuele details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hody!

zonnepanelen installateur 4162
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode41620
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hody februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Anthisnes. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Anthisnes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hody
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4680), dan bedraagt het voordeel al snel €580. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hody variëren tussen de €5100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €750,00 (vergoeding februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hody bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3450 – €4400€440
2279012€5050 – €5800€550
3353016€5925 – €6200€700
4382017€6400 – €6800€900
5468020€7000 – €7275€970
6511023€7600 – €7975€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Hody tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hody is 3455 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Hody?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hody

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hody vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij moeiteloos een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Hody.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hody op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Hody
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hody een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!