Tildonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Tildonk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool ontdek jij waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tildonk!

zonnepanelen installateur 3150
 • Structureel lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode31500
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tildonk mei 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haacht. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Haacht bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Tildonk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4720), dan profiteer je al van een korting van zo’n €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tildonk komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent betaal je al snel €745,00 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Tildonk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3525 – €4425€380
2276011€5150 – €5850€500
3352014€5950 – €6275€875
4416017€6550 – €6675€900
5445020€7050 – €7200€970
6486021€7675 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Tildonk vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tildonk is 3400 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Tildonk?

Puur voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tildonk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Tildonk vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Tildonk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tildonk op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Tildonk
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tildonk een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!