Grobbendonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Grobbendonk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website lees je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Grobbendonk!

zonnepanelen installateur 2280
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode22800
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Grobbendonk februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Grobbendonk. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Grobbendonk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Grobbendonk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5040), dan profiteer je al van een korting van zo’n €625. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Grobbendonk komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE betaal je hiervoor wel €767,50 (tarief februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Grobbendonk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3575 – €4250€400
2292013€5100 – €5625€500
3340016€6100 – €6250€800
4413017€6450 – €6825€930
5433020€7000 – €7125€1010
6504022€7650 – €7900€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Grobbendonk lees jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grobbendonk bedraagt 3560 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Grobbendonk?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grobbendonk

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Grobbendonk vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in jouw eigen buurt. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Grobbendonk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grobbendonk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Grobbendonk
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Grobbendonk een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente