Mozet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Mozet? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Middels de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je accurate details over zonnepanelen kopen in Mozet!

zonnepanelen installateur 5340
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode53400
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€167,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Mozet juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Gesves. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Gesves bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Mozet
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4590), dan profiteer je al van een korting van zo’n €569. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mozet komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je al snel €742,50 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mozet kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3700 – €4225€380
2309013€5300 – €5875€675
3355015€5975 – €6225€725
4397017€6525 – €6700€940
5467020€7075 – €7150€990
6503022€7700 – €7925€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Mozet lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mozet is 3485 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Mozet?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mozet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mozet vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Mozet.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mozet op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Mozet
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Mozet een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!