Courrière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Courrière? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website vind jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Courrière!

zonnepanelen installateur 5336
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode53360
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Courrière juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Assesse. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Assesse kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Courrière
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Courrière fluctueren tussen de €4100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Courrière bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3675 – €4350€390
2290012€5075 – €5875€625
3347015€5950 – €6225€700
4407016€6325 – €6650€950
5451020€7050 – €7275€1030
6517022€7550 – €8200€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Courrière achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Courrière is 3470 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Courrière?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-courriere

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Courrière vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een professionele vakman in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Courrière.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Courrière op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Courrière
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Courrière een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!