Sart-Bernard

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sart-Bernard? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Middels het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website tref jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sart-Bernard!

zonnepanelen installateur 5330
 • Direct lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode53300
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sart-Bernard maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Assesse. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Assesse bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sart-Bernard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4520), dan pak je al snel €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sart-Bernard schommelen tussen de €5000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €725,00 (vergoeding maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sart-Bernard bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3500 – €4225€420
2290011€5250 – €5725€600
3329016€6050 – €6175€700
4409017€6450 – €6850€910
5449020€6900 – €7125€1010
6490022€7475 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Sart-Bernard vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-Bernard bedraagt 3450 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sart-Bernard?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-bernard

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sart-Bernard vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref jij zonder problemen een erkende aanbieder in je woonplaats. Verscheidene leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sart-Bernard.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sart-Bernard op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sart-Bernard
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-Bernard een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!