Sorinne-La-Longue

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sorinne-La-Longue? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool vind je bruikbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sorinne-La-Longue!

zonnepanelen installateur 5333
 • Lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode53330
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sorinne-La-Longue juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Assesse. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Assesse bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sorinne-La-Longue
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4540), dan bedraagt het voordeel al snel €563. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sorinne-La-Longue schommelen tussen de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €730,00 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sorinne-La-Longue kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3575 – €4350€430
2300011€5225 – €5775€675
3338014€6025 – €6275€750
4415018€6300 – €6750€880
5460019€6900 – €7125€1020
6499022€7650 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Sorinne-La-Longue zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sorinne-La-Longue bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sorinne-La-Longue?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sorinne-la-longue

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sorinne-La-Longue vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een professionele monteur in jouw omgeving. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Sorinne-La-Longue.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sorinne-La-Longue op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sorinne-La-Longue
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sorinne-La-Longue een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!