Crupet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Crupet? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees jij samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Crupet!

zonnepanelen installateur 5332
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode53320
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Crupet juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Assesse. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Assesse zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Crupet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4530), dan is jouw winst al gauw €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Crupet zitten vaak tussen de €4400 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (kosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Crupet bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3425 – €4375€420
2271012€5025 – €5600€650
3357014€5975 – €6100€775
4386017€6450 – €6650€890
5452020€6950 – €7150€1020
6488021€7650 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Crupet tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Crupet bedraagt 3455 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Crupet?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-crupet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Crupet vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw streek. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Crupet.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Crupet op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Crupet
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Crupet een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!