Florée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Florée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker check jij veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Florée!

zonnepanelen installateur 5334
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode53340
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Florée maart 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Assesse. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Assesse is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Florée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4550), dan is het voordeel al snel €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Florée variëren tussen de €4200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €732,50 (tarief maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Florée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3675 – €4200€400
2306013€5225 – €5750€525
3351016€5975 – €6250€775
4404017€6475 – €6850€950
5463020€7050 – €7150€1030
6490023€7475 – €7900€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Florée bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Florée bedraagt 3465 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Florée?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-floree

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Florée vergelijken? Middels onderstaande tips kies jij moeiteloos een erkende expert in de buurt. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Florée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Florée op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Florée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Florée een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!