Faulx-Les-Tombes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Faulx-Les-Tombes? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze website tref jij bruikbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Faulx-Les-Tombes!

zonnepanelen installateur 5340
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode53400
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Faulx-Les-Tombes juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gesves. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Gesves zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Faulx-Les-Tombes
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Faulx-Les-Tombes liggen tussen om en nabij de €4800 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Faulx-Les-Tombes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3575 – €4250€380
2280012€5075 – €5625€675
3334016€6000 – €6250€725
4383018€6425 – €6675€950
5433019€7050 – €7300€990
6500023€7650 – €7925€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Faulx-Les-Tombes lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Faulx-Les-Tombes is 3475 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Faulx-Les-Tombes?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-faulx-les-tombes

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Faulx-Les-Tombes vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een erkende specialist in de buurt. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Faulx-Les-Tombes.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Faulx-Les-Tombes op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Faulx-Les-Tombes
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Faulx-Les-Tombes verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!