Haltinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Haltinne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met zonnepanelenvoordeel.be ontdek je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Haltinne!

zonnepanelen installateur 5340
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode53400
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€167,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Haltinne juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je de spelregels in de gemeente Gesves. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Gesves is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Haltinne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4580), dan profiteer je al van een korting van zo’n €568. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haltinne liggen tussen de €4200 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haltinne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3625 – €4250€430
2299011€5100 – €5875€600
3324015€6025 – €6250€750
4406016€6425 – €6725€910
5462020€7100 – €7250€990
6498021€7500 – €7875€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Haltinne check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haltinne is 3480 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Haltinne?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haltinne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Haltinne vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in de buurt. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Haltinne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haltinne op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Haltinne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Haltinne een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!