Ledeberg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ledeberg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website check je accurate details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ledeberg!

zonnepanelen installateur 9050
 • Lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode90500
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik kWh3498,26802548655 kWh
Gemiddelde energierekening€177,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ledeberg juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gent. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Gent is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ledeberg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ledeberg liggen tussen de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ledeberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3700 – €4200€400
2279012€5050 – €5775€600
3359014€6075 – €6275€700
4403018€6325 – €6825€910
5435019€6925 – €7175€1000
6508022€7525 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Ledeberg ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ledeberg bedraagt 3498,26802548655 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Ledeberg?

Puur voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ledeberg

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ledeberg vergelijken? Middels onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in de regio. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het type woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Ledeberg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ledeberg op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Ledeberg
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ledeberg een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!