Suarlée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Suarlée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Suarlée!

zonnepanelen installateur 5020
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50200
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€159,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Suarlée juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Namur. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Namur bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Suarlée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4390), dan profiteer je al van een korting van zo’n €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Suarlée liggen tussen om en nabij de €4600 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent betaal je al snel €710,00 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Suarlée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3600 – €4225€380
2308012€5275 – €5725€600
3333015€5925 – €6100€750
4392016€6500 – €6600€890
5443019€7075 – €7250€980
6485021€7600 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Suarlée check je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Suarlée bedraagt 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Suarlée?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-suarlee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Suarlée vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Suarlée.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Suarlée op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Suarlée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Suarlée een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!