Temploux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Temploux? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker check jij samengestelde raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Temploux!

zonnepanelen installateur 5020
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode50200
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€159,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Temploux juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Namur. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Namur zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Temploux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4400), dan bedraagt het voordeel al snel €545. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Temploux zitten vaak tussen de €4900 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €712,50 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Temploux kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118107€3500 – €4225€410
2280011€5175 – €5650€600
3332014€5975 – €6100€825
4419016€6425 – €6825€900
5466020€6975 – €7300€970
6505023€7600 – €7975€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Temploux check jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Temploux is 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Temploux?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-temploux

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Temploux vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref je moeiteloos een professionele vakman in jouw eigen buurt. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Temploux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Temploux op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Temploux
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Temploux aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!