Sautour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sautour? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Via zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker vind jij praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Sautour!

zonnepanelen installateur 5600
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sautour juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Philippeville. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Philippeville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sautour
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4690), dan loopt het voordeel al gauw op tot €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sautour variëren tussen de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of NLE betaal je hiervoor wel €732,50 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sautour kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3425 – €4250€380
2283013€5075 – €5900€625
3338014€5975 – €6175€700
4386017€6550 – €6775€910
5456019€7000 – €7200€990
6480021€7675 – €7925€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Sautour bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sautour is 3385 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Sautour?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sautour

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sautour vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips heb je moeiteloos een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Sautour.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sautour op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sautour
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sautour een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!